Fibrapps Blog

Karbon Fiber Kumaş Nedir?

Karbon fiber kumaş, pamuk, naylon, polyester vb. Yerine karbon fiber kullanması dışında diğer kumaşlar gibidir. Sert bir yapı oluşturmak için karbon fiber kumaşın bir matris (yani epoksi reçine) ile lamine edilmesi gerekir.

Neden Karbon Fiber Kumaşın Farklı Örgüleri Var mı?

Karbon fiber, farklı kullanımlar için optimize edilmiş farklı dokumalarda gelir. Örneğin, standart dimi dokuma çok amaçlı iyi bir kumaştır. Tek yönlü kumaş, tek yönde güç ve sertlik eklemek için iyidir. Düz dokuma, hassas döşemeler için iyidir ve bazı desenler sadece benzersiz bir görünüm için tasarlanmıştır!

Karbon Fiber Kumaşla Nasıl Parça Yapabilirim?

Karbon fiber kumaş, diğer kumaşlar gibi yumuşak ve bükülebilir olduğundan, onu sert hale getirmek için bir bağlayıcıya ihtiyaç duyar. Bu bağlayıcı, matris veya reçine olarak bilinir. Epoksi veya Vinil ester reçineleri en yaygın kullanılan malzemelerdir. Karbon fiber kumaş istenilen şekle getirilir, ardından reçine eklenir ve sertleştirilir. Epoksi reçine yüksek UV dayanımı, yüksek dış koşul dayanımı ve Tuz dayanımına sahipken Vinil ester reçinenin bu dayanımları yok veya çok düşüktür. Epoksi reçine hafif mat veya mattır. Vinil ester reçine parlaktır.

Karbon Fiber Kumaş Ve Prepreg Arasındaki Fark Nedir?

Prepreg, içine emdirilmiş yapışkan bir reçineye sahip bir karbon fiber versiyonudur. Hem karbon fiber kumaş hem de prepreg kesilebilir ve her türlü şekle dönüştürülebilir. Oda sıcaklığında yapılabilen karbon fiber kumaştan farklı olarak, prepreg düzgün bir şekilde sertleşmek için yüksek sıcaklıklar ve basınç gerektirir. Prepreg kumaşın işlemesi ve proseslerde kullanımı kolay iken ürün haline gelme sürecindeki aşamaları yüksek dikkat ve üretim kalitesi istemektedir.

Kategoriler